home

één organisatie

één organisatie

NWB en KNBLO-NL trekken samen op. Op weg naar het vormen van één krachtige wandelorganisatie. Het doel van deze samenwerking is onze krachten te bundelen, samen sterker te staan voor wandelaars en wandelsportorganisaties en geen zaken meer dubbel te doen wat natuurlijk zonde is van de tijd en het geld.

Eén wandelorganisatie zal, zoals dat zo mooi heet, efficiënter en effectiever kunnen werken en daardoor in kortere tijd meer voor de wandelaar kunnen bereiken.

Overeenkomsten

Wat NWB en KNBLO-NL betreft is dit een logische stap, want de verschillen van vroeger zijn door de jaren heen uitgegroeid tot overeenkomsten. Meer en meer overlappen de werkzaamheden en het aanbod van beide bonden elkaar. Met andere woorden: we doen eigenlijk hetzelfde voor dezelfde groepen mensen. Dus waarom niet de krachten bundelen?

Uitdagingen samen te lijf

Zowel NWB als KNBLO-NL merken dat er volop uitdagingen zijn. Wandelaars sluiten zich minder snel aan bij een vereniging, het aantal vrijwilligers loopt terug, om er maar een paar te noemen. Deze uitdagingen kunnen we samen veel beter te lijf gaan.

6,6 miljoen wandelaars

Wist u dat Nederland 6,6 miljoen wandelaars telt? Samen bereiken beide bonden er 100.000 als lid en 100.000 die deelnemen aan evenementen uit het Landelijk Wandelprogramma. Dat is slechts 3% van de wandelaars… Terwijl we ook voor de overige 97% veel kunnen betekenen (en zij voor het wandelen).

Heel wandelend Nederland

Als één sterke wandelorganisatie kunnen we de stem en het hart worden van heel wandelend Nederland én verstevigen we ons bestaan ook in de toekomst.