home

Visie NWB op samenwerking

Visie NWB op samenwerking

Direct naar:

De wandelaar optimaal bedienen, dat vindt de NWB belangrijk. Daarom is samenwerking met de KNBLO-NL ook zo belangrijk.

De wandelmarkt verandert en dat merkt ook de NWB als bond. Vergelijkbaar aantal deelnemers, meer leden, minder vrijwilligers, nauwelijks innovatie, veel meer mensen die wandelen en een steeds veranderende maatschappij. Dat leidt tot een verschraling in het aanbod vanuit NWB. Soms moeten zelfs wandeltochten worden afgelast omdat er te weinig mensen zijn om alles te organiseren. Verminderd aanbod en aanpassingsvermogen leiden tot stilstand. Kortom, stilstand is achteruitgang voor de bond en aanpassing aan de veranderende markt is noodzakelijk.

Die markt bestaat uit 6,5 miljoen wandelaars waarvan slechts een klein percentage is aangesloten bij één van de twee wandelsportbonden. Zowel KNBLO-NL als NWB zijn daarom tot de conclusie gekomen dat het lonend is om de handen ineen te slaan en gezamenlijk de veranderende markt het hoofd te bieden. Samen kun je efficiënter werken, ben je slagvaardiger, innovatiever, kun je kosten besparen en heb je meer mensen tot je beschikking om alles te organiseren.

De nieuwe organisatie wil dan ook een toppositie innemen binnen de wereld van het wandelen. De nieuwe organisatie vormt verder een interessante partner voor aan het wandelen gelieerde bedrijven en organisaties. Deze partnerschappen kunnen zorgen voor de nodige inkomsten waar ook de leden weer van profiteren. NWB en KNBLO-NL kunnen in één nieuwe organisatie veel meer bieden aan de wandelaar dan nu als twee aparte bonden. En daar gaat het uiteindelijk om: de wandelaar zo optimaal mogelijk kunnen bedienen. De NWB zet zich daarom graag in om deze samenwerking te laten slagen en een mooie nieuwe organisatie neer te gaan zetten.